MindfulPresence

Mindfulness voor bedrijven

MindfulPresence verzorgt ook Mindfulness workshops en trainingen voor bedrijven en organisaties. Ze kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven.

Voordelen van mindfulness voor een organisatie

Mindfulness training is een wetenschappelijk bewezen aanpak om effectiever met stress en druk op het werk te leren omgaan. Een snel groeiend aantal wetenschappelijke publicaties bevestigt dat Mindfulness training binnen bedrijven positieve effecten heeft op de gezondheid, effectiviteit en de houding van de werknemers.
Apple, Google, ANWB, gemeente Amsterdam, ING, Paribas, Yahoo, Ebay, Unilever, BBC en zijn slechts enkele voorbeelden van bedrijven die Mindfulness training inmiddels grootschalig aanbieden aan hun medewerkers. De beoefening van mindfulness leidt tot:

 • een betere fysieke en mentale gezondheid van werknemers
 • meer ontspanning, beter omgaan met stress
 • bewuster en effectiever reageren op (uitdagende) situaties,
 • verbetering in het aangaan van relaties en effectiever communiceren
 • meer focus, flexibiliteit en creativiteit in het werk
 • meer authenticiteit, zelfcompassie en zelfvertrouwen

Mindfulness zorgt daarmee voor continuïteit en effectiviteit binnen de organisatie, voor minder ziekteverzuim en dus besparing op verzuimkosten.

Mindfulness workshop

Een Mindfulness workshop is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de basisbeginselen van mindfulness. De basis workshop duurt zo’n 2,5 uur, maar kan op verzoek ook worden aangepast, variërend van 1 tot 4 uur. In deze presentatie geef ik informatie over:

 • Wat het is (en niet is)
 • De geschiedenis van Mindfulness
 • Het effect op emotioneel, fysiek, mentaal en sociaal gebied
 • Neurowetenschap; de wetenschappelijke bewezen effecten van Mindfulness beoefening op ons brein
 • We doen een aantal praktische oefeningen die meteen toepasbaar zijn, zowel op het werk als thuis. In een interactief groepsproces ga ik in op vragen en ervaringen van de deelnemers tijdens de oefeningen en deel extra inzichten
 • De praktische kant van een Mindfulness training; opbouw, thema’s, thuisbeoefening ed.

Mindfulness bedrijfstraining

In deze training leren deelnemers om met afstand te observeren wat er feitelijk in ze omgaat, wat ze denken en voelen en hoe dat hun gedrag en werk beïnvloedt. Ze worden zich meer bewust van afleidingen, patronen en processen in zichzelf. Daarnaast krijgen ze handvatten om deze, vaak automatische patronen te veranderen en bewuster te reageren in uitdagende situaties. Die leren ze tijdens de training en kunnen meteen op het werk en thuis worden toegepast. De oefeningen helpen om te reageren vanuit een keuze in plaats van vanuit automatismen Het resultaat is persoonlijke groei en verbeterde effectiviteit, zelfbeheersing en zelfmanagement. De training is ontwikkeld op basis van hedendaagse psychologie, neuro-wetenschap en oosterse meditatietechnieken. Deze training volgt de basis van het officiële achtweekse MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) programma. Dit wordt aangevuld met praktische werk gerelateerde oefeningen uit het programma ‘Search inside yourself’, ontwikkeld binnen Google en nu populair bij veel bedrijven wereldwijd. In overleg met uw organisatie wordt het aantal sessies, de tijden, trainingsduur, intensiteit en het soort oefeningen aangepast en aangevuld met op uw bedrijf van toepassing zijnde oefeningen. Of oefeningen die voor verschillende leeftijden gebruikt kunnen worden bv voor scholen

De kosten van een in-company mindfulness training of workshop zijn afhankelijk van de grootte van de groep, de lengte van de sessie(s) en/of training en de draagkracht van een organisatie.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neem contact met Cecile.

 

Onze onderzoeksresultaten wijzen er op dat een kort programma in mindfulness training positieve effecten laat zien op hersenfunctie en het immuun systeem. – Harvard University

 

Overheid adviseert Mindfulness

In de toolbox duurzame inzetbaarheid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden Mindfulness trainingen ingezet als instrument voor mentale gezondheid en gezien als basis onderdeel van duurzame inzetbaarheid.

 

Cecile Mertens heeft trainingen en workshops verzorgd voor de volgende bedrijven:

BNP Paribas
West Friesland Bank
IKEA
Human Capital Care
AICS
Kinderdagverblijf De Kleine Prins
Sportschool Great
Sandvik Mining
Travix International
Wageningen YoungWur
Ahold/Delhaize

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je het contactformulier invullen of bel 0613033881