MindfulPresence

Cecile Sandhya Mertens

Als ervaren en gecertificeerd mindfulness trainer en yoga docente, begeleid ik zowel volwassenen als kinderen. Ik ben lid van de beroepsvereniging voor mindfulnesstrainers, de VMBN, in de hoogste categorie.
Ik heb een yoga opleiding gedaan bij Stillnessinyoga.

Het lichaam, als spiegel van de persoonlijkheid en van de ziel, en met zijn vele mogelijkheden tot heling en bewustwording, is altijd een grote fascinatie en leidraad geweest in mijn werk.
Na de middelbare school ging ik naar de universiteit, maar na twee jaar had ik meer behoefte aan expressie met mijn lichaam dan met mijn hoofd en kwam ik terecht op de opleiding Moderne dans aan de Theaterschool in Amsterdam. Een carrière als danseres en choreografe volgde, op nationale en internationale podia. Ook gaf ik dansimprovisatie lessen en educatieve dansprojecten aan kinderen.
Overlappend met mijn danscarrière heb ik sinds 25 jaar een eigen praktijk waarin ik massage, lichaamswerk en gesprekstherapie combineer.

Van jongs af aan volgde ik vele cursussen, intensieve trainingen en opleidingen op het gebied van bewustwording en spirituele verdieping; yoga, meditatie, psychotherapie, intuïtieve ontwikkeling, tantra, ademwerk, en vele andere vormen van zelfontplooing en lichaamswerk. Ik heb vele spirituele leraren bezocht en volg sinds meer dan 20 jaar regelmatig langere (stilte) retraites bij Swami Purnanand Bharti in India, die mij de spirituele naam Sandhya gaf.

In deze spirituele en vaak ook therapeutische processen heb ik, zowel bij mezelf als bij anderen, het hele scala aan menselijke emoties voorbij zien komen. En ook de vele manieren waarop we onszelf vaak onnodig nog dieper de put in denken. De grootste leerschool blijft voor mij uiteindelijk onze dagelijkse realiteit die, met alles dat het geeft en neemt, elk moment weer uitnodigt om hier en nu, open en wakker aanwezig te zijn.

In mijn eigen leven heb ik veel gehad aan de beoefening van mindfulness, meditatie en compassie, toen ik een aantal jaren geleden plotseling werd overvallen door chronische pijnklachten, die mij in eerste instantie op allerlei gebieden belemmerden.

Het mooie van de mindfulness training vind ik dat op een heldere, eenvoudige en speelse manier meerdere vormen samenkomen en dat het direct toepasbaar is in het dagelijks leven. De training geeft ruimte aan verdieping waar dat nodig is maar ook aan de nodige humor en relativering.

For meer informatie of boekingen neem contact op met Cecile

 

Cecile Sandhya Mertens