MindfulPresence

Reacties van deelnemers

(Meer reviews op google en facebook)

Compassie training

‘De training was zeer compleet, verrijkend en leerzaam. Elke bijeenkomst had ik wel weer een nieuw inzicht. Ik kan iedereen aanraden om deze training te volgen! Met name om emoties meer te leren ervaren en toelaten zonder ervan ondersteboven te raken om zo een compleet mens te zijn.’ Veronique

‘Just wanted to tell you that I am so thankful for being part of your training as it keeps transforming me in a gentle but very powerful way. I am much calmer and content. Thank you for all your warmth and genuine caring for others.’Jola

Mindfulness training

Het samenspel van theorie/lessen/medecursisten en trainer alsmede de fijne bemoedigende mails die we tussendoor kregen hebben het gedaan. De opbouw in de lessen was helder en logisch, steeds een beetje meer de diepte in. Het voelde heel veilig en geborgen. Ik keek elke keer uit naar de les eigenlijk. Online had misschien een paar nadelen (qua gezelligheid/contact vooral) maar het was in deze fase ook wel prettig het vanuit mijn eigen veilige zolderkamer te kunnen doen. Ilse (2020)

Veranderingen; meer afstand tot moeilijke momenten. Meer energie na sessies. Meer relativeringsvermogen en zelfvertrouwen. De digitale sessies waren eigenlijk prettig omdat er geen reistijd was, en ik thuis een ideale setting kon construeren. Cécile, bedankt! Je hebt mijn aarzeling weten weg te nemen. Tom (2020)

Ik heb geleerd om zaken met meer afstand te bekijken en om meer rust te ervaren in drukte. Ik denk dat ik me minder overgeef aan allerlei omstandigheden en meer op mezelf vertrouw. Prettige groep, goede trainer met zachte benadering maar goed (bij)sturend als er te ver van het pad werd afgedwaald. Maurits (2019)

Ik waardeer jou als trainer enorm, Cecile. De rust die je uitstraalt, de interesse en aandacht die je hebt voor iedere persoon, je stemgeluid en je kundigheid. Ik vond elke sessie weer heel divers en je creëert in de groep een fijne openheid. Ik vind je een hele fijne trainer en zou je aan iedereen aanraden. Sanne (2019)

Ik vond jouw kennis en ervaring zeer waardevol. Het feit dat je hier al vele jaren mee bezig bent, dagelijks en op vele manieren, maakt dat de training diepgang heeft. Jouw eigen voorbeelden en het laten zien van je kwetsbaarheden ook. Dat je kan lachen om jezelf en niet te zwaar aan dingen trekt. Dat je durft door te vragen bij mensen, om hun bewust te maken van hun gedachtepatronen. Ik vond de audiotracks zeer uitgebreid en compleet. Ook leuk dat je een map met bonustracks hebt. Ik heb daar al verscheidene meditaties van gedaan. Ik vond het al met al een zeer goede training met goede begeleiding. Heel prettig dat je altijd kan bellen als je vragen hebt of om een les door te spreken. Je bent heel betrokken bij de groep, dat voelt veilig. Bedankt voor alles!  Marjolijn. (2018)

Ik heb geleerd dat mindfulness in eerste instantie niet draait om ‘ontspannen’, maar om het trainen van de ‘aandachtsspier’. Ontspanning is een prettig bijeffect. Dit was een complete ommezwaai voor mij, omdat ik bodyscans juist gebruikte om te ontspannen en beter te slapen. Na dit inzicht ben ik mindfulness anders gaan inzetten. Ik merk dat ik innerlijke rust heb gevonden. Cecile is een hele empathische en zachtaardige vrouw, bij wie ik mij op mijn gemak voelde in een kwetsbare fase in mijn leven. Zeer waardevol. Iris (2018)

Overall, I was very happy with the course, its structure and the results I am step-by-step obtaining. Cecile did a really great job and provided me with tools I can daily use to try keeping a more aware, relaxed and positive approach to life. Heel bedankt Cecile. Mateo (2018)

All in all, mindfulness based stress reduction training has been a highly transformative and a healing experience. I would recommend it to everyone as it is the best investment into yourself and your family you can ever make.  Zuzana (2018)

I appreciate the way you always explained things in a patient and non-judging manner. This provided a safe environment. Initially, the restlessness/stories in my head during meditation was quite difficult for me to stay focused but in time with practice and, exercising the idea of not judging myself really helped me to learn to enjoy meditation. I thoroughly enjoyed this course and the pleasure of working with you. I feel it is clear that you are truly passionate about mindfulness. Thank you very much! Priscilla (2018)

‘Ik heb echt ontzettend veel geleerd. O.a. meer inzicht in mijn automatische stressreacties, mijn manieren van communiceren, in negatieve gedachten, mijn energievreters, en ademhaling. Maar ook ben ik mij veel bewuster van de signalen in mijn lichaam. Ik heb geleerd dat emoties anders gevoeld kunnen worden, zonder de verhalen eromheen, en dat je dan in contact kunt komen met de kern. In het algemeen merk ik dat ik veel meer het huidige moment waardeer en bewuster ervaar. De liefdevolle begeleiding van Cecile was heel fijn. Het is echt anders dan enkel thuis oefenen, want je deelt voor een langere periode je ervaringen, leert veel over de theorie, krijgt specifieke oefeningen mee, kunt vragen stellen en hebt altijd ondersteuning.’ Janna (2018)

‘Ik heb geleerd om patronen in mijn denken en handelen te herkennen, maar ook in het gedrag van anderen. Het opmerken zonder oordeel of iets te willen veranderen, zorgt ervoor dat ik dichter bij mezelf blijf en geeft me vertrouwen en daardoor rust. Ik kan emoties en gedachten beter hanteren. Wat ik ook waardeer is de persoonlijke stempel van de trainer, ze durft zich kwetsbaar te tonen en dus menselijk, laat zichzelf niet buiten beschouwing. Hierdoor wordt de theorie goed invoelbaar gemaakt. Ik vind dat een sterke combinatie, persoonlijk en kwetsbaar en tegelijkertijd helder en kordaat. Begeleidende audiotracks zijn zeer helder en invoelend, met rust en een prettige stem. Ook was ik blij met de ondersteunende emails met aandachtspunten, gedichten, links en filmpjes met humor en inhoud. Dat maakt het levendig en actueel.’ Wouter (2017)

‘Ik kwam om rustiger te worden, dat is ook gelukt. Maar grootst merkbare verandering is dat ik ‘blijer’ ben dan voorheen. Gewaardeerd: De betrokkenheid en liefdevolle aandacht van de trainer. Ook haar vakkennis en ervaring. En de bijna therapeutische aanpak als er zich iets voordeed dat zich hiervoor leent. Voorzichtig, prettig, voor alles: met de beste intenties voor jou. Dat maakte dat ik mij prettig voelde tijdens de lessen en ontvankelijk was voor iets waar ik weinig of geen ervaring en feeling mee dacht te hebben. Veel realistischer en praktischer dan ik vooraf had dacht ;) Saskia (2017)

‘Dank voor de inspirerende training. Ik vond het erg de moeite waard. Ik vond de ruimte fijn, de rustige sfeer die jij schept en ook jouw stem bij de meditaties is heel plezierig.’ Marischka (2017)

‘Ik heb genoten van de donderdagavonden bij jou. Een groot compliment voor de manier waarop jij een veilige en open sfeer creëert. Als ik (of een ander) een vraag had, dan neem je de tijd om dat te onderzoeken. Vaak met een mooi inzicht als oplossing. Ik vind je als trainer ontzettend goed: liefdevol, open, geïnteresseerd, kalm en kundig. De stiltedag is heel waardevol. Een heerlijke cursus!’ Nicolien (2016)

‘Ik heb geleerd dat het niet erg is om fouten te maken in meditatie. Ik ben meer bewust geworden van stressvolle situaties en de impact hiervan op mijn lichaam. Het horen van andermans ervaringen, positieve resultaten en knelpunten vind ik erg waardevol. Dit geeft ook meer inzicht in je eigen ontwikkeling.’ Rick (2016)

Meer bewust van mezelf, mijn reacties, mijn gedachtes en ook de reacties/communicatie van andere mensen. Voel me over het algemeen rustiger. De manier waarop de training werd aangevlogen is erg praktisch en toegankelijk. De trainer creëerde veel rust en de map en de cd’s waren erg goed geregeld en behulpzaam. Al met al een erg complete succescolle ervaring en cursus. Erg professioneel.’ Jennifer (2016)

‘It helped me to gain a new perspective and to have more respect for myself, especially when faced with negativity and ignorance. I feel strong and empowered through this course. Thank you Cecile, you have changed my life! I have taken a lot away from this and will continue to develop my training on Mindfulness.’ Sian (teacher, 2015)

‘Although I knew and have experienced most aspects of the course, it was comforting to hear this again and connect with someone living this daily with compassion and understanding yet able to still be fresh and reflective to all the different levels of experience. Cecile is gentle, intuitive. loving, understanding, perceptive and caring.’ Julie (teacher, 2015)

‘In de loop van de training is er zeker verandering. Ik krijg veel complimenten dat ik rustiger ben en beter luister. Minder overheersend optreed etc. Ik denk meer na voor ik iets doe of zeg en hou me regelmatiger in en zegt niets.
Fijne sfeer, goed voorbereid, geen haperingen, prima coaching, flexibel met afspraken. Uitstekende teksten!‘     Ties (individuele training 2015)

‘De 8 weken cyclus en zeker ook het huiswerk ertussen helpt om inbedding in je leven te realiseren en de stiltedag heb ik als een kans gezien om je groei te ervaren. Cecile heeft passie voor de overdracht en oog voor de ontwikkeling van elke deelnemer.'    Michael (2015)

‘De veranderingen zijn opvallend: ik kan het piekeren sneller stoppen en dichter bij mezelf blijven in stressvolle situaties. Verder heb ik als vanzelf meer aandacht voor mijn omgeving. Ik heb ook geleerd de dingen en personen te laten voor wat of wie ze zijn. Niet te denken dat ik alles kan en moet beheersen.
Cecile, je nam de tijd om stil te staan bij persoonlijke problemen en ging er vasthoudend op in. Ieder kwam gelijkelijk aan bod. Ik ben er sterker uitgekomen dan ik er aan begon. ik zou je training zeker aanraden: ik vond het enorm waardevol en inspirerend!’         Sien Lan (2015)

‘Ik heb veel geleerd over mezelf: en ik merk dat ik anders reageer in allerlei situaties: Mindfulness heeft effect op alle aspecten van mijn leven. Cecile's persoonlijke aandacht is een waardevolle aanvulling. Zij is een heel vriendelijk, zachtaardig persoon die soms dwars door je heen kan kijken. Het was een groot voordeel dat ze zoveel meditatie ervaring heeft. Het voelt fijn om bij haar te zijn.’ (Anne 2015)

‘I have learned to be more honest with myself about how I feel in a given moment. When I practiced regularly, I saw that I also learned to communicate with people around me in a way that feels healthier. I appreciated the fact that you kept a balance between being emphatic and practical. There was flexibility and also honesty.’ Noa (2015)

‘De cursus is zeer nuttig geweest. Elementen als focussen op ademhaling en op prikkels die op het moment binnenkomen zonder daar oordelen over te vellen en dingen die je overkomen rustig en niet paniekerig te benaderen zijn voor mij nieuwe en nuttige inzichten geweest. Dit temeer omdat ik nogal skeptisch was.’ Jan Pieter (2015)

‘Ik ben erg tevreden over hoe de cursus is verlopen. Cecile, de trainer heeft de perfecte combinatie tussen rust, nieuwsgierigheid, 'down to the point', aandachtig, en ze 'ademt' mindfulness. De persoonlijke 'touch' is ook heel erg fijn. Dit geeft ook af op de rest van de groep. Het voelde erg vertrouwd samen. Heel veel inzichten! Dank je wel!’ Jeanet (2014)

‘Opbouw heel goed. Serieuze aanpak, gebaseerd op expertise en vriendelijkheid. Achtergrond materiaal in combinatie met lessen en cd's heel goed. Ruimte voor terugkoppeling, zonder daar te veel in te blijven hangen. Trainer heel goed. Zou je aan iedereen aanraden!’ Ellen (2014)

‘Persoonlijkheid en stem van de trainer is maatgevend. De sfeer was vanaf het begin heel prettig. Veel herkenning. Ik heb er nu al in dagelijks leven baat bij.’ Anne (2014)

‘Gewaardeerd: de liefdevolle zorgzaamheid van Cecile. Geleerd. rust nemen is net zo belangrijk als leuke dingen doen. Ik vond het heerlijk! Dank je wel Cecile! Je bent een bijzonder mens!’ Mireille (2013)

‘Gewaardeerd; de sfeer die Cecile creeert. De ervaring/kennis die zij meebrengt en deelt. Ik heb ontdekt hoe streng ik kan zijn naar mezelf en mijn gezin. Ik heb geleerd mild te zijn en met mildheid naar die controle kant te kijken. Heb meer aandacht voor kleine momenten, voor echt samenzijn met dierbaren.’ Gaby (2013)

‘Dit zou iedereen elke maand verplicht moeten doen. Daar zou de wereld een betere plek van worden.’ Marieke, na een stilte dag (2013)

‘De stiltedag was een unieke, interessante en fijne ervaring.’ Marcia

‘De sfeer in de groep was goed, er was een goede balans tussen uitwisseling en oefening. Cécile heeft veel ervaring met meditatie, dat is prettig en overtuigend. Ik slaag er steeds meer in mezelf als meer te zien dan mijn gedachten, emoties en gewaarwordingen. Inzicht in onbewuste patronen. Zitmeditatie was iets wat ik niet goed kon en nu als prettig of verrijkend ervaar.” Anouk (2012)

‘De sfeer in de groep was ontspannen, de zaal was heel geschikt en Cécile leidde het met veel humor en niet dogmatisch en het was een persoonlijk verhaal. Ik heb geleerd hoe aandacht ontspannend werkt. Ik ben wat sensitiever en hoewel kwetsbaarder, ook veel meer lol. Ik vond het fijn te mogen meedoen. Mindfulness is leuk!’ Sebastiaan (2012)

‘Prettige ruimte, openhartige sfeer, trainer die eerlijk is, die dingen zelf echt doorleefd heeft, die prettige stem heeft om tijdens meditaties naar te luisteren. En ze geeft echt het gevoel dat iedereen oké is. De training heeft me enorm ondersteund in mijn rouwproces.’ Angie (2012)

‘Ik kan mezelf sneller rustig krijgen. Door minder te oordelen ervaar ik rust en kan ik er echt bij zijn, ipv in dromenland. Veel fijner!  Ik vind het oprecht jammer dat het stopt. Ik ga het zeker zelf doorzetten en oefenen maar ga het wel missen denk ik!’ Caroline (2011)

‘Ik heb veel over mezelf en mijn doen en laten geleerd. Ik sta wat vaker stil bij dingen en ben rustiger in mijn hoofd geworden.’ Jesse (2011)

Ouder en king training

‘Mijn zoon (9 jaar) en ik hebben er veel van opgestoken. Het was erg leuk en nuttig. Slapen gaat beter, concentratie ook. Hij kan zich ook beter uiten. Gewaardeerd: de rust; de echte een op een aandacht. Veel tijd, geen haast. Altijd goed voorbereid. Meditatie helpt echt. Je kunt aandacht sturen. Negatieve gedachten kunnen worden vermeden.’ Robert (2013)

‘Bij het volgen van een (individuele) training mindfulness bij Cecile heb ik haar als trainer ervaren als heel warm en zeer professioneel. Zij is de verpersoonlijking van de cursus die je doet: geduld, vertrouwen, niet oordelend en een en al vriendelijkheid. Maar ze is ook scherp in haar waarnemingen en ziet waar je eigen krachten liggen. Ik voel me gesterkt na de afronding van de training en heb er meer vertrouwen in mezelf door gekregen. Ik heb de training gelijktijdig (maar niet samen) gevolgd als mijn zoontje (9). Dat maakte de ervaring nog bijzonderder: hij deed het op kinderniveau, ik op volwassenniveau, maar hierdoor kunnen we elkaar helpen bij de oefeningen en begrijpen we van elkaar wat we ervaren. Mijn kind ging elke keer met ontzettend veel plezier naar Cecile, en verklaarde zelf 'er ontzettend veel aan te hebben'. Hij heeft tools gekregen om naar zijn emoties te kijken op een speelse en vrije manier, de oefeningen vindt hij leuk om te doen, eigenlijk is er een wereld voor hem open gegaan. Wij bevelen Cecile eenieder die een gedegen en integer mindfulnesstrainer zoekt van harte aan!’ Imogen (2012)

Reacties deelnemers YOGA

‘De yin lessen van Cecile zijn super: de ruimte/muziek/haar hele houding is heerlijk rustgevend. 1 van m'n favorieten van One fit'

‘I wish I could give this class 6 stars - Cecile is a very good teacher, very friendly, gave warm and personal feedback, and the class was a great way to kick off the weekend.’  anonymous (0nefit)

‘Fijne les yin yoga. Cecile doet dat op een prettige, rustige manier, ze kijkt echt goed naar de studenten en heeft aandacht voor de juiste uitvoering van de houdingen. Veel props aanwezig, lekker muziekje erbij; toples!’  Anna (0nefit)

 

Mindfulness oefeningen MP3 download

Een korte oefening die je helpt om uit de automatische piloot te stappen en je bewust te worden van wat er werkelijk is op dit moment: Daarmee creeer je meer ruimte en een breder perspectief. De 3 minuten ademruimte MP3 voor jong en oud.

 

Links

Artikel en Documentaire over Mindfulness en het effect op je hersenen

Mindfulness definitie door Jon Kabat-Zinn

Inspirerend interview in DWDD over 'mentale hygiene' en mindfulness

De voordelen van meditatie door Jon Kabat-Zinn

Beroepsvereniging mindfulness trainers www.vmbn.nl

Stillnessinyoga